maandag 9 juni 2014

Contactdag VLP


Op dinsdag 6 mei 2014 was Basisschool 'Vier Winden' in Sint-Jans-Molenbeek the place to be voor alle contactpersonen uit de basisscholen van ons scholennetwerk. De ganse dag werden de aanwezige leerkrachten op een aangename wijze ondergedompeld in de participatieve cultuur die in deze basisschool heerst! Het project "Samen tot aan de meet" werd op schitterende wijze toegelicht door twee meisjes uit het vijfde en zesde leerjaar en door de leerkracht van de derde graad. Alles werd op kundige wijze aan elkaar gepraat door directeur Dirk Letens.

's Middags mochten wij de voeten onder tafel schuiven voor een smakelijke couscous, bereid door een viertal mama's van de school. Nadien gingen wij in gesprek met deze mama's rond hun betrokkenheid en participatie bij het dagelijkse schoolleven.

Nadien nam de 'brede schoolco├Ârdinator' ons bij een kopje koffie met zelfgebakken cake op het zonneterras van de school mee in een hele reeks van activiteiten die georganiseerd worden in en rond de school in samenwerking met een ruime waaier aan partners uit diverse socio-culturele hoeken.

Onze tweede contactdag werd afgesloten rond het beeld van onze stichter Jean-Baptiste De La Salle in het oorspronkelijke broederhuis waar momenteel nog steeds broeder Stephan woont. Hier mochten de aanwezigen kennis maken met de nieuwe LOV-brochure en met de vijfde en laatste brochure basisonderwijs "In loyale onderlinge verbondenheid".
Geen opmerkingen:

Een reactie posten